Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Aat Verhoog / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Biënale for Coluor Graphic, USA (1958)

Stedelijk Museum Amsterdam (1963)

Gemeente museum Den Haag (1966)

De krabbedans, Eindhoven (1978)


Gallery Bigorna heeft meerdere grafische werken van Verhoog in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>
Aat Verhoog (11 nov 1933, Rijswijk)

Menselijke figuren van diverse pluimage bevolken de schilderijen van Aat Verhoog. Ze poseren enigszins gewild als op gelegenheidsfoto’s of zijn gevangen in een plotselinge beweging. Ze hebben iets gekunstelds, alsof het spelers zijn in een toneelstuk die hun ware aard achter het gespeelde karakter verbergen.


Ruiters te paard, naakten omringd door rozen, mensen op stoelen en in tuinen zijn terugkerende thema’s. Beroemdheden uit de politieke en culturele geschiedenis verschijnen als ‘displaced persons’ in een hen onbekende omgeving. Hedendaagse en historische individuen figureren samen in een visueel spel. Het spel heeft verschillende betekenislagen en wordt bewust gespeeld.


De visuele betekenis krijgt vorm door een afwisseling van vlak en diep, van mat en transparant en van figuratieve en abstracte elementen. Expressie, erotiek en de relatie van de personen ten opzichte van elkaar bepalen de emotionele lading. Citaten uit de geschiedenis, mythologie, literaire en beeldende traditie verwijzen naar een immateriële wereld van ideeën.

Dikwijls is de schilder zelf, als stille beschouwer, aanwezig op het doek. Hij is het centrum van het verhaal dat door middel van zijn personages gestalte krijgt. Ook in zijn grafisch en ruimtelijk werk toont Aat Verhoog zich een geboren verteller.

Aat Verhoog

Ets uit 1971 (oplage 50)

Rechtsonder handgesigneerd

65x57cm    € 250,-

Ets uit 1971 (oplage 50)

Rechtsonder handgesigneerd

65x57cm    € 250,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact