Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Armando / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Stedelijk museum Schiedam (2011-2012)

Haags Gemeentemuseum (1964)

Stedelijk Museum Amsterdam (1974) Van de bijbehorende catalogus heeft Gallery Bigorna het originele ontwerp in bezit.


Gallery Bigorna heeft nu 2 schilderijen en 2 grafische werken van Armando in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk (122x122cm) van Armando uit de NUL periode is geveild in Amsterdam voor €36.000 (Dec 2006)Armando, geboren als Herman Dirk van Dodeweerd (Amsterdam, 18 september 1929)


Armando was betrokken bij verschillende kunstenaarsgroepen zoals de Liga Nieuw Beelden, de Informele Groep en Nul. De leden van de Nul-groep brachten in hun werk een geheel nieuwe, verwondering wekkende visie op bekende dingen. Een typisch voorbeeld: Armando creëerde "het zwarte water", een bassin gemaakt van zwart plastic, gevuld met enkele centimeters water, maar met een grote diepte-illusie.

In 1957 was hij een van de leden van de Nederlandse Informele Groep (Informelen) samen met de Nederlandse kunstschilders Kees van Bohemen, Jan Henderikse, Henk Peeters, Jan Schoonhoven en anderen.


Vanaf 1979 woonde hij ruim 25 jaar afwisselend in Amstelveen en Berlijn, waar hij tot 1989 in het oude atelier van de nazi-beeldhouwer Arno Breker werkte. Vanaf die tijd woonde hij in Amstelveen, maar had plannen zich in Amersfoort te vestigen, de stad van "zijn" museum, het Armando Museum. Dit museum werd in 1998 in de Elleboogkerk in Amersfoort geopend. Op 22 oktober 2007 werd het museum door een uitslaande brand geheel verwoest, waarbij vrijwel de gehele aanwezige collectie en een deel van het documentatie-archief verloren zijn gegaan.

Armando

Lithografie uit 1991 (oplage 100)

Rechtsonder handgesigneerd

88x75cm    € 550,-

Verkocht

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact