Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Bert Loerakker / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Stedelijk Museum Schiedam (1977)

Van Abbemuseum, Eindhoven ((1980)

Galerie Hugo Minne, Antwerpen (1994)

Galerie Von Geymuller, Essen Werden (1996)


Gallery Bigorna heeft meerdere werken van Loerakker in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Bert Loerakker (Breda 1948)

In Loerakkers werk speelt zijn omgeving een belangrijke rol. Vaak is dat een landschap of delen ervan. In de jaren '80 maakte Loerakker bijna uitsluitend 'witte' schilderijen. Het landschappelijke werd met wit overschilderd of delen ervan met geometrische stukken 'aangetast'. Het was een onderzoek naar zijn verhouding met het landschap.

Loerakker: "Ik was het landschap constant aan het bevragen, wat doet het met mij, hoe kan ik er mee omgaan."


Sinds 1975 heeft hij de nodige solo-exposities in zowel Nederland als in het buitenland op zijn naam staan. Hoogtepunten waren: zijn overzichtstentoonstelling in het van Abbemuseum (´92) en zijn expositie in Museum de Beyerd (´98). Ook zijn expositie in het Clemens-Sels-Museum in het Duitse Neuss (´01) die daarna doorreisde naar het Stedelijk Museum Zwolle, was een ´main event´. Voor deze museale presentatie werd, net als voor de eerder genoemde presentaties een catalogus uitgegeven.


Werk van Loerakker bevindt zich in diverse belangrijke museale collecties zoals: het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum in Eindhoven, Stedelijk Museum het Prinsenhof in Delft, het Frans Hals Museum in Haarlem, het Noord Brabants Museum in Den Bosch en de Hannema de Stuers Fundatie in Heino. Ook vele particuliere verzamelaars en bedrijven hebben zijn werk in hun collectie: Collectie ABN - Amro, Collectie KLM, Bouwfonds Nederlandse Gemeenten, Ministerie van Buitenlandse Zaken etc.

Bert Loerakker

Zeefdruk uit 1987 (oplage 15)

Rechtsonder handgesigneerd

68x66cm    Verkocht

Pastel op papier (1977)

Rechtsonder handgesigneerd

65x65cm    € 1.100,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact