Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Bram van Velde / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Galerie De Mai, Parijs (1946)

Galerie Maeght, Parijs (1952)

Kunsthalle, Bern (1958)

Documenta 3, Kassel

Stedelijk Museum Amsterdam (1960)


Gallery Bigorna heeft nu 5 grafische werken van Bram van Velde in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Bram van Velde (130x195cm) heeft een opbrengst van €359.200 op een veiling in Parijs (dec 2006)

- Kunstwerk van Bram van Velde is geveild voor £124.750 in Londen (2001)Abraham Gerardus (Bram) van Velde (Zoeterwoude-Rijndijk, 1895 - Grimaud, Frankrijk, 1981)


In 1925 gaat Bram van Velde naar Frankrijk. Hij verblijft afwisselend in Parijs, op Corsica en Mallorca. Hij leidt een armoedig bestaan. Tijdens de tweede wereldoorlog is hij in Parijs. Het Nederlands Consulaat erkent hem niet als kunstenaar en beschouwt hem als armlastig. Hij eet van de volksgaarkeuken en als iemand hem vraagt waar hij verder van leeft, zegt hij: ´Van mijn vrienden´. Tot die vrienden behoort de auteur Samuel Becket - in 1969 onderscheiden met de Nobelprijs voor literatuur - die na de oorlog met artikelen over het werk van Bram van Velde bijdroeg tot diens latere roem. Maar hoewel hij na de bevrijding van Frankrijk enkele tentoonstellingen en een vijfjarig contract met Galerie Maeght kreeg, bleef het succes vooralsnog uit.


Pas na de ontmoeting met Jacques Putman begon zijn ster te rijzen. Putman gaf de stoot tot het belangrijke lithografisch oeuvre van Bram van Velde. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw breidde de collectie zich regelmatig uit. Elke litho draagt het onmiskenbare stempel van de kunstenaar. Het centrale thema is een kleurig labyrint - een omlijnd web van mysterieuze wegen zonder begin en zonder eind.

Bram van Velde

Verkocht

Lithografie uit 1981 (oplage 100)

Rechtsonder handgesigneerd

91x72cm    € 1.400,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact