Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 

De kunstcollectie van Bigorna bestaat uit werk van diverse kunststromingen en periode. Van klassiek modern werk van Matisse en Van Dongen tot en met hedendaags werk van kunstenaars zoals Marlene Dumas en Hans klein Hoffmeijer. De gemene deler is echter de kwaliteit. De beeldende kwaliteit van een kunstwerk.


NUL

Wij bezitten een aantal originele werken uit de NUL-periode.

Zoals twee museale manuscripten van Jan Schoonhoven. Een vijftal originele werken van Henk Peeters, waaronder een pyrografie. Twee grote olieverf op doek werken van Armando.


CoBrA

Tevens bezitten we een groot aantal originele werken van CoBrA Kunstenaars. Zoals een paar gouaches van Karel Appel . Een gemengde techniek uit 1956 van Jan Nieuwenhuis (afgebeeld op de omslag van de catalogus van een internationaal veilinghuis). Ruim 70 grafische werken van Corneille.


Originele foto’s

Onze collectie handgesigneerde foto's bestaat uit onder andere een drietal (extreem zeldzame) Bariet afdrukken van Michel Seuphor van het atelier van Piet Mondriaan. Tevens bezitten wij een paar “Gelatine silver prints” van de hand van Nat Finkelstein.


Klassiek modern

Op het klassiek moderne vlak beschikken wij over één vroege ets van Henri Matisse. Tevens is werk van Man Ray en Max Ernst vertegenwoordigd in onze collectie.


Kunstenaarsboeken

"Last but not least" is onze collectie kunstenaarsboeken. Deze bestaat oa. uit een handgesigneerd en genummerd boek van Damien Hirst, Een boek van de hand van Salvador Dali met daarin een zestal originele handgesigneerde etsen. Een boekwerk uit 1960 (oplage 25 stuks) met 2 handgesigneerde etsen van Anton Heyboer.  En een boek uit een oplage van 20 stuks van Roger Raveel met daarin 18 kleurenetsen.Hetgeen hierboven beschreven staat is slechts een klein gedeelte van de collectie maar geeft wel een idee van de kwaliteit. De totale collectie bestaat uit ruim 1500 werken. Daarvan is slechts een klein deel afgebeeld op deze website. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.


De complete lijst van kunstenaars staat hier.

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact