Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Eppo doeve / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Persmuseum, Amsterdam (2005)

Singer Museum, Laren (1982)

Museum Swaensteyn, Voorburg (1983)


Gallery Bigorna heeft nu 4 gouaches van Eppo Doeve in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Eppo Doeve in Amsterdam geveild voor €15.000 (november 2010)

-Werk (Woman with Sundial) van Doeve geveild voor €13.200 (jan 2007)
Joseph Ferdinand ('Eppo') Doeve (Bandung (Nederlands-Indië), 2 juli 1907 - Amsterdam, 11 juni 1981)


In 1927 vertrok Doeve uit Bandung om zich te vestigen in Wageningen, waar hij aan de Landbouwhogeschool ging studeren. Voor de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor enkele opiniebladen.


Kort na de bevrijding van Nederland tot aan zijn overlijden werkte hij voor het het nieuw ontstane Elseviers Weekblad. Hij voorzag het blad wekelijks van een politieke prent en maakte illustraties bij reportages. In 1948 ontwierp hij het eerste affiches van het zojuist opgerichte Holland Festival.


Doeve ontwierp verder onder andere decors, reclamecampagnes en bankbiljetten. Bekend zijn ook de omslagen van de eerste duizend Prisma Pockets, waarvan zeker tien procent van de omslagen op zijn naam staat. Tevens was hij portretschilder.

Doeve was lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam.
Naar hem is een prijs genoemd. Deze werd in 1990 gewonnen door Herman Tulp en Hans Parlevliet.

Eppo Doeve

Savoy club

Gouache

79x71cm    € 1.500,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact