Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Georges Braque / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Galerie Maeght, Parijs (1950)

Boymans Museum, Rotterdam (1956)

Museum of Modern Art, Belgrade (1985)


Gallery Bigorna heeft nu 2 grafische werken van Braque in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Kunstwerk van Braque geveild in New York voor €10.162.500 (mei 2010)

Werk (41x32cm) van Braque uit 1912 geveild in Parijs voor €3.201.000 (2009)
Georges Braque (1882 - 1963)

In 1903 ging Braque aan de Parijse Académie Humbert studeren. Daar ontmoette hij medekunstenaars Marie Laurencin en Francis Picabia.


In 1908 vond Braque aansluiting bij de kunstenaarsbeweging Les Fauves. In Antwerpen schilderde Braque scènes van de haven. Vanaf ongeveer 1939 ging Braque ook beeldhouwen.


Het werk van Braque inspireerde Vauxelles om de term kubisme te gebruiken. Met het kubisme wordt bedoeld dat de vorm niet meer direct in verhouding staat tot de werkelijkheid. Het kubisme is daardoor een stap in de richting van de abstracte kunst.

In het werk van Braque worden tegelijkertijd de kleuren minder sterk; hij gebruikt voornamelijk witte, bruine, en grijze tinten, met hoogstens wat olijfgroen of geel.


Braque werkte ook met collage-achtige afbeeldingen, net of bijvoorbeeld een stuk krantenpapier op het doek is geplakt, met teksten en al.


Braque schilderde graag stillevens met vruchten, muziekinstrumenten en flessen, waarbij hij ook letters en cijfers toevoegde. Na zijn Kubistische tijd ging hij over tot een vereenvoudigd figuratief schilderen waarin hij o.a. reeksen kleine landschappen maakte.


Georges Braque

Kleurenlitho uit 1959

Rechtsonder gesigneerd op de steen

51x36cm    POA

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact