Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Gerard Schäperkötter / Belangrijke exposities (selectie)

Museum Aemstelle, Amstelveen (1979)

Museum van Bommel-van Dam, Venlo (1979)

Galerie Krikhaar, Amsterdam (1972)

Gallerie Anne Abels, Keulen (1967)

Arti et Armicitiae, Amsterdam (1953)


Gallery Bigorna heeft meerdere werken van Schäperkötter in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: De Internationale Nederlanden Bank is ter versterking van de door haar beheerde kunstcollectie overgegaan tot aankoop van een aantal werken van Gerard Schäperkötter.Gerard Schäperkötter (1914-2006)

Voor Gerard Schäperkötter is het domein dat achter de werkelijkheid verscholen ligt een rijk gebied, waar hij als een schatgraver een autonome schilderkunst te voorschijn schildert. De natuurbeelden zoals deze in de schuilhoeken van de herinnering wachten op de schilderende hand.


Voor Gerard Schäperkötter gelden geen plaatsbepalingen. En evenmin kan men hem voegen in een groep of school. Toch heeft hij: vanaf de jaren na de Tweede Wereldoorlog in zijn mentale en spirituele ontwikkeling een oeuvre geschilderd, tussen figuratie en abstractie, dat ais geheel in onze tijd zit.


Een schilder schildert nooit alleen al schildert hij alleen. Hij schept in grote consequentie werken die visueel en thematisch zijn verhouding met de wereld tastbaar maken, met een lyrische ondertoon en in een verfijnde beschouwelijkheid.


De taal van de vorm verbuigt hij vindingrijk op het grensgebied van aanleiding en handschrift. Op gezag van individuele grammatica. Hij herschikt wat hij heeft gevonden, verdiept wat hij aan kleur vermoedt en vult het beeld met meer kracht dan het in het dagelijks leven vertegenwoordigt. Zo vindt hij, fase na fase en naar eigen inzicht en schilderkunstig vermogen, de schilderijen die ertoe doen.

Gerard Schäperkötter

Olieverf en collage op doek (1981)

Achterop handgesigneerd

150x110cm    € 8.500,-

Pastel op papier (1975)

Linksonder handgesigneerd

95x76cm    € 1.500,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact