Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Hans Kanters / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Museum Van der Tocht, Amstelveen (1992)

Art Fair 7, Basel (1967)

Van Gogh Museum, Amsterdam (1977)

Watson Gilbert Galleries, San Franscisco (1985)


Gallery Bigorna heeft meerdere tekeningen en 2 grafische werken van Kanters in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Kanters (57x36cm) uit 1974 geveild in Amsterdam voor €13.145 (2004)

- Klein werk (34x28cm) van Hans Kanters geveild in Amsterdam voor  fl.10.350 (1996)Hans Kanters (1947 Amsterdam)

Kanters schildert sinds 1967, lithografeert sinds 1986 en beeldhouwt sinds 1994. Hij werkte o.a. in Nederland, Zuid-Spanje, Formentera, Zuid-Frankrijk en sinds 1992 op Ibiza.


Het werk van Kanters laat zich onmogelijk in kort bestek omschrijven. Wat men zeggen kan is dat de bizarre, fascinerende voorstellingen met hun tientallen details het leven in alle gradaties van emotie, gedrag en sociale vormen verbeelden. En dat op een verbluffend hoogstaand technisch niveau.


Door de jaren heen is Kanters als autodidact steeds zijn eigen weg gegaan, heeft zich niets aangetrokken van trends of modes, maar bleef wie hij was. Na zijn erotische periode van de zeventiger jaren zag men sinds de tachtiger jaren het surrealisme in zijn werk sterk tot uiting komen en wordt zijn palet directer en ijler van kleur. Naast zijn grafische werk zoals litho's en etsen maakt hij sinds 1990 bronzen beelden.


Het werk van Kanters is geëxposeerd in solo- en groepstentoonstellingen in Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Griekenland, Amerika en Japan in diverse galeries en kunstbeurzen. In deze landen bevindt zich werk in collecties. Het Museum Jan van der Togt in Amstelveen heeft een vaste collectie van Kanters schilderijen.Hans Kanters

Lithografie (oplage 150)

Linksonder handgesigneerd

94x78cm    € 650,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact