Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Harr Scheffer / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

25e Winterausstellung, Düsseldorf (1976)

Trajecta 83, Maastricht (1983)

Prov. Museum Begijnhof, Hasselt (1966)

Museum Van Bommel Van Dam, Venlo (1977)


Gallery Bigorna heeft nu 4 gouaches van Scheffer in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Harr Scheffer (Venlo 1937)


Een werk van Scheffer laat zich onmiskenbaar herkennen als het zijne. Opmerkelijk is dat Scheffer er steeds nadrukkelijker voor kiest om alleen nog met grafiek bezig te zijn. Hij heeft de techniek van de linosnede in de loop der jaren volledig naar eigen hand gezet. Een levensgrote drukpers domineert zijn atelier, waar een sfeer heerst van pure concentratie en discipline. Tot in de kleinste details moet het 'kloppen'.

Het landschap speelt in het oeuvre van Harr Scheffer een centrale rol; het drukt zijn verbondenheid van de natuurlijke omgeving uit. Treffend is de manier waarop hij stileert, het landschap comprimeert tot een net niet abstract geheel en een compositie maakt van alle elementen om ze samen te voegen tot een beeld, waarbij de kleurkeuze heel bepalend is.


De neiging tot abstractie in zijn grafiek, waarbij herkenbaarheid niettemin voorop blijft staan, is kenmerkend voor zijn hele oeuvre.

Harr Scheffer

Gouache uit 1996

Rechtsonder handgesigneerd

95x76cm    verkocht

Gouache uit 1995

rechtsonder handgesigneerd

96x76cm    POA

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact