Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Henri Matisse / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Biënnale Venetië (1950)

Ambroise Vollards Gallery (1904)

Armory Show, Chicago (1913)


Gallery Bigorna heeft nu één ets van Matisse in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Kunstwerk van Matisse uit 1911 brengt

€35.905.000 op bij een veiling in Parijs. (feb 2009)Henri Matisse (Le Cateau-Cambrésis, 31 december 1869 – Cimiez, nabij Nice, 3 november 1954)


Toen hij in 1890 ziek werd was Matisse gedwongen gedurende een jaar in bed te blijven en verveelde zich al snel enorm. Zijn moeder besloot om die reden een schilders kit voor hem mee te nemen. Uit verveling begon Matisse te schilderen en had het gevoel in een soort van paradijs terecht te komen. Na zijn ziekte nam hij ontslag en zijn vader stond hem toe om naar de 'Academie"Julian" in Parijs te gaan.

In 1893 werd het werk van Matisse opgemerkt door Gustav Moreau. Moreau vraagt Matisse om in zijn atelier te komen werken, zonder verdere examens gedaan te hebben of de opleiding af te maken. Hij voorspelde dat Matisse de kunstnaar zou worden die de kunst zou vereenvoudigen. In 1895, nadat Matisse zijn dochter was geboren, werd hij officieel lid van het atelier van Moreau en werd daarmee zijn leerling.

In 1896 en 1897 exposeerde Matisse zijn werk voor het eerst in 'Salon de la Societe Nationale'. In zijn werk gebruikte Matisse toen nog veel donkere kleuren en zijn werken waren in het geheel niet gewaagd. Matisse ging in die tijd regelmatig naar het Louvre in Parijs waar hij zicht liet inspireren door kunstenaars als Poussin, Rafaël en David. Doordat een vriend hem enkele werken van Van Gogh liet zien, kwam hij in 1897 in contact met het Impressionisme.

Henri Matisse

Ets uit 1945

Linksonder gesigneerd in de ets

65x56cm    € 7.000,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact