Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Hugo Claus / Belangrijke exposities (selectie)

Galerie Taptoe, Brussel (1956)

A.D.G.-Galerij, Gent (1981)

Oostendense Prov. Museum voor Moderne Kunst (1991)


Gallery Bigorna heeft nu 3 grafische werken van Claus in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>



Nieuws: Een klein werk (47x44cm) uit 1951 van Hugo Claus & Corneille heeft op een veiling in Amsterdam     €36.000 opgebracht (mei 2005)



Hugo Maurice Julien Claus (Brugge, 5 april 1929 - Antwerpen, 19 maart 2008)


Sinds 1949 was Hugo Claus actief in de schilderkunst. Hij was betrokken bij de Belgische tak van de internationale schildersbeweging Cobra. Zo heeft hij ook enige tijd met Asger Jörn, Corneille en Pierre Alechinsky van de Cobra-groep tentoongesteld in Luik, Brussel en Parijs.


Vanaf de jaren zestig exposeerde Claus, die bij voorkeur reeksen tekent of schildert waarin een stevig verhaal zit, slechts met tussenpozen. Zo stelde hij in 1981 in de Gentse A.D.G.-Galerij zijn door hem zelf genoemde Ordinaire tekeningen tentoon en werd voor zijn werk in de grote overzichtstentoonstelling van Cobra, tijdens de zomer van 1991 in het Oostendse Provinciaal Museum voor Moderne Kunst, een aparte kamer voorbehouden.


In juli 1992 bracht Claus in de Brusselse Liverpool Gallery een ophefmakende reeks aquarellen en penseeltekeningen rond het vrouwelijk naakt onder de titel V.nus Vulgaris.


Hoe uniek de carrière van Hugo Claus is, blijkt niet enkel uit de kwaliteit van zijn werk, maar ook uit de omvang en de diversiteit ervan.

Hugo Claus

           Verkocht

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact