Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Jacques Slegers / Belangrijke exposities (selectie)

Museum Kempenland, Eindhoven (2003)

Museum De Pronkkamer, Uden (1980)

Van Abbemuseum, Eindhoven (1958)

National Higher Institute of Antwerpen (1957)


Gallery Bigorna heeft meerdere werken van Slegers in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Op maandag 31 januari 2000 overleed Jacques Slegers op 63-jarige leeftijd te Tilburg aan de gevolgen van een hersenbloeding (januari 2000)Jacques Slegers (1936-2000)

Slegers vertrok twee zomers achtereen naar Salzburg om bij Oskar Kokoschka te studeren. Intussen sleepte hij op 21-jarige leeftijd de Culturele Prijs van de Stad Eindhoven in de wacht, won een jaar later in Salzburg de Oskar Kokoschkaprijs, waarna -hoge uitzondering- directeur Edy de Wilde het Van Abbemuseum openstelde voor een solo-tentoonstelling.


Hij ontwikkelde zich explosief als gedreven schilder en tekenaar, zeldzaam veelzijdig, uitbundig en onstuimig. Hij werd getypeerd als een veelzijdig kunstenaar. En de prijzenregen hield niet op: hij ontving de Koninklijke Subsidie voor schilderkunst, in 1962 en wederom in 1965.


Jacques Slegers hield zich vanaf 1970 ook intensief bezig met tal van opdrachten van allerlei openbare instellingen, waarvoor hij zich in vele andere expressievormen bekwaamde. Maar bij alles wat hij deed, steeds ging hij door met tekenen en schilderen, noodzakelijke emotionele ontladingen na het zozeer gebonden monumentale werk.


Gedurende zijn kunstenaarsleven heeft Jacques Slegers vele en creatieve initiatieven ontwikkeld. De kunstgalerie die hij in Eindhoven opende, waar bekende schilders en beeldhouwers exposeerden en lezingen door befaamde sprekers werden gehouden, hield het tot 1969 vol.

Jacques Slegers

Acryl op doek

Achter handgesigneerd

40x30cm    € 600,-

Olieverf op doek (1955)

Acher handgesigneerd

40x30cm    € 800,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact