Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Jan Cremer / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Museum Van der Tocht, Amstelveen (1996)

Russisch Staatsmuseum (1998)

Rijksmuseum Twente (1998)

Stedelijk museum Amsterdam (1961)

Stedelijk Museum Schiedam (1978)


Gallery Bigorna heeft meerdere grafische werken van Cremer in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Cremer uit 1958 geveild in Amsterdam voor €54.000 (2005)Jan Cremer (20 april 1940)

Reeds op jonge leeftijd was Cremer een uiterst origineel en bezeten kunstenaar, die er alles voor over had om te kunnen werken. Bij zijn eerste eenmans-tentoonstelling in Galerie De Posthoorn in Den Haag in 1958, spraken de critici van een 'woest beest'. In 1960 volgt het Stedelijk Museum in Amsterdam en na een schandaal op de Haagse Salon dat jaar, waar Cremer zijn vijf-luik 'La guerre Japonaise' voor 1 miljoen gulden te koop aanbood trok hij naar Ibiza, waar zijn werk zeer succesvol bleek en werd geëxposeerd in de beroemde Galeria Vedra.


Tot 1963 verblijft hij op Ibiza, is verbonden aan de 'Grupo Ibiza' en maakt reizen naar Noord-Afrika. Ondertussen werkte Cremer aan zijn eerste boek 'Ik Jan Cremer' dat in 1964 in Nederland verscheen en sindsdien in miljoenenoplage in vele talen is gepubliceerd. Ook volgen er meer dan honderd tentoonstellingen van zijn beeldende kunst in binnen- en buitenlandse musea en galeries.


Met de eerste opbrengsten van zijn boek vertrekt Cremer eind 1964 uit Nederland. Hij neemt zijn intrek in het Newyorkse Chelsea Hotel, een kunstenaars hotel waar in de jaren vijftig o.a. Willem De Kooning residentie hield. In het Chelsea zet Cremer zich weer aan het schilderen, niet meer in de abstracte stijl van de peinture barbarisme, maar van enorme tulpenvelden en andere aspecten van het Hollandse landschap. Cremer woont en werkt in New York en Parijs.

Jan Cremer

Lithografie uit 1999 (oplage 250)

Rechtsonder handgesigneerd

56x49cm    € 250,-

Lithografie uit 1976 (oplage 190)

Rechtsonder handgesigneerd

101x80cm    € 550,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact