Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Jan Montyn / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Galleria Grafico Tokio

Galerie la Hune-Brenner, Parijs

Galerie Daniel Gervis, Parijs


Gallery Bigorna heeft nu 5 grafische werken van Montyn in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Kunstenaarsboek van Jan Montyn in Amsterdam geveild voor €4.200 (mei 2007)Jan Montyn (Oudewater 1924)

In 1959 besloot hij zich vooral op de etstechniek te concentreren, omdat hij vond dat de ets voor hem het beste medium was om zich uit te drukken.


Stilistisch gezien is het werk van Montyn niet onder te brengen in een bepaalde richting of stroming in de beeldende kunst. Aanvankelijk werkt hij heel traditioneel en figuratief, maar aan het begin van de zestiger jaren kiest hij voor een gestileerde, vaak abstracte beeldtaal vol persoonlijke tekens en symbolen.


Grafiek hanteert hij niet uitsluitend als een vermenigvuldigingstechniek, maar als een medium om te komen tot een eigen stijl met een eigen idioom. De eerste experimenten met de etstechniek werden zonder kleur uitgevoerd, maar langzamerhand werdde kleur een wezenlijk onderdeel van zijn werk. Kleur, vorm, lijn en inhoud werden op monumentale wijze samengevoegd tot een geabstraheerde beeldtaal.


Als beeldend kunstenaar is Jan Montyn inmiddels bekend in binnen- en buitenland. Duizenden prenten zijn de afgelopen jaren aangekocht door particuliere verzamelaars en musea in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Thailand, Japan en Nederland.

In ons land is zijn werk opgenomen in de collecties van onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam en de Rijksdienst voor de Beeldende Kunst in Den Haag.

Jan Montyn

Kleurenets uit 1964 (oplage 32)

Rechtsonder handgesigneerd

38x32cm    POA

Kleurenets uit 1990 (oplage 32)

Rechtsonder handgesigneerd

70x62cm    € 250,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact