Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Joseph Beuys / PERFORMANCE / EXPOSITIES (selectie)

Bonnefantenmuseum, Maastricht (1975)

Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart, Berlijn

Documenta 3-7, Kassel


Gallery Bigorna heeft nu 2 grafische werken van Beuys in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Beuys uit 1972 geveild in Londen voor £344.000 ((juni 2006)

- Kunstwerk van Beuys geveild in New York voor $288.000 (1994)Joseph Heinrich Beuys (Krefeld, 12 mei 1921 - Düsseldorf, 23 januari 1986)


De werken van Beuys zijn meestal onconventioneel van aard: ze zorgen vaak voor een sterke mening bij de beschouwer. Het avant-gardistische werk van Beuys wordt vaak als sterk conceptueel betiteld: voor hem was het effectief overbrengen van zijn ideeën belangrijker dan de persoonlijke manuele uitwerking van zijn kunstwerken. De uitwerking kon bijvoorbeeld ook gebeuren door technici en handwerkslieden.


Hij maakte circa vijfhonderdveertig multiples, die vaak bestonden uit nieuwe combinaties van reeds bestaande industriële voorwerpen.


Beuys was verschillende malen actief als kunstenaar in Nederland. In 1978 was hij bijvoorbeeld deelnemer aan de workshop Behaviour in Arnhem. Er werden verschillende experimenten gedaan, die kunst met menselijk gedrag verbonden. Een ander heuglijk moment was zijn presentatie in museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam in 1980, waar hij gedurende drie dagen discussies voerde over kunst en maatschappij.


Over Joseph Beuys is zo uitzonderlijk veel geschreven, dat de lijst van de Duitse nationale bibliotheek (alleen al van boeken over zijn werk) 355 titels kan vermelden

Joseph Beuys

Zeefdruk uit 1978 (oplage 100)

Onder Handgesigneerd.

105x83cm    € 1.100,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact