Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Karel Appel / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Museum of Art Ford Lauderdale, Florida (1974)

Documenta Kassel (1959)

Palais de Beaux-Arts, Brussel (1958)

Stedelijk Museum Amsterdam (1965)

Musea de Arte Moderno, Mexico City (1977)


Gallery Bigorna heeft nu 8 gouaches en 6 grafische werken van Appel in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Appel (99x89cm) uit Cobra periode geveild in Londen voor £529.250. (juni 2010)Karel Appel (Amsterdam, 25-4-1921 –Zürich 3-5-2006)


Karel Appel schilderde, ook volgens eigen zeggen, nooit de abstractie, al benadert zijn werk dat wel sterk. Er zijn altijd herkenbare figuren te ontdekken, of dit nu mensen, dieren of zonnen zijn.


Tijdens de Cobraperiode (vanaf 1948) schilderde Appel simpele vormen met stevige contourlijnen, opgevuld door felle kleuren. Zijn werk hoort bij de Moderne kunst en de schilderstijl abstract expressionisme van de Europese kunststromingen.


Volgens de kunsthistorica Willemijn Stokvis heeft Karel Appel zich in zijn schilderscarrière met totale overgave in de verf gestort, om daar een oerkreet uit op te laten klinken. Deze benadering is volkomen tegengesteld aan de werkwijze van Appels wereldberoemde Nederlandse tijdgenoot Mondriaan. "Beiden vertegenwoordigen twee polen van de geschiedenis van de moderne kunst, waarbij zij zich verhouden als de uiterste beheersing tot de uitbarstende spontaniteit. Beiden zochten naar de oerbron van de schepping, een zoektocht die wellicht de basis vormt voor een belangrijk deel van de moderne kunst.

Karel Appel

Verkocht

POA

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact