Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Kees van Dongen / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Salon d'Automne, Parijs (1905)

Stedelijk Museum Amsterdam (1937)

Musée Cantini, Marseille (1969)


Gallery Bigorna heeft nu meerdere grafische werken van kees van Dongen in stock. Waaronder een paar handgesigneerde kleurenlitho’s. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Kees van Dongen (La Gitane) brengt ruim 8 miljoen op bij veiling in Londen (2010) Het betreft een nieuw veilingrecord van Van Dongen.

-Kunstwerk van Van Dongen wordt verkocht op veiling in Londen. Het werk "Ouled Mail" werd geveild voor 7,5 miljoen euro (febr. 2008)
Kees van Dongen (Cornelis Theodorus Maria van Dongen) (Rotterdam-Delfshaven, 26 januari 1877 - Monte Carlo, 28 mei 1968)


Van Dongen begon zijn werk te exposeren in Parijs, onder andere op de geruchtmakende tentoonstelling van 1905 in de Salon d'Automne met o.a. Henri Matisse. De heldere kleuren waarvan deze groep kunstenaars zich bediende, leverde hen de bijnaam Les Fauves ('Wilde Beesten') op. Van Dongen was ook korte tijd lid van de Duitse expressionistische groep Die Brücke.


Van de Fauves waren Van Dongen zelf, Henri Matisse, André Derain, Maurice de Vlaminck en Albert Marquet de leidende figuren. Kenmerkend voor zijn werk zijn de primitief aandoende vormen en de felle ongemengde kleuren.


Van Dongen staat bekend om zijn vele schilderingen van het vrouwelijk naakt. Voor hem was de vrouw 'het mooiste landschap': de vrouw was zijn 'muze'. Later in zijn loopbaan (na 1918) legde hij zich vooral toe op het schilderen van portretten van de Parijse 'society'. Zijn bekendste model was Brigitte Bardot.

Kees van Dongen

Lithografie uit 1948 (oplage 12)

48x38cm    Verkocht

Lithografie uit 1948 (oplage 12)

44x42cm    Verkocht

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact