Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Louis Laheij / Belangrijke exposities (selectie)

Schouwburg Nijmegen (2007)

Gemeentehuis Uden (2008)

Antiquariaat De Vrije Heerlijkheid (2011)

Gallery Bigorna (2012)Gallery Bigorna heeft nu 4 werken van Laheij in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Louis Laheij ('s-Heerenberg, 1956) studeerde schilderen aan onder meer de Kunstacademie in Arendonk, België, en plastische vormgeving bij de beeldhouwer Sias Fanoembi. Zijn vroegere werk is voornamelijk figuratief.


Sedert 2010 heeft deze talentvolle kunstenaar een ontwikkeling doorgemaakt naar een meer abstract expressionistische stijl, waarbij onwerkelijke elementen in zijn schilderijen een interessant spanningsveld oproepen voor de toeschouwer. Een goed voorbeeld hiervan is het werk "Typewriter One", waarbij de toetsen  van de typemachine doorlopen in een afdruk op het doek van een autoband.


In 2012 startte Laheij met een serie over aspecten van het leven op straat. Na diverse foto’s en voorstudies ontstonden zo o.a. ‘Rötkappchen’ en Petrol.

De werken bevinden zich op het raakvlak naar abstract, opgezet in een eigen kleurpalet, waarbij olieverf soms op het doek gecombineerd wordt met krachtige grafische toevoegingen.


In september 2013 nam hij met enkele werken deel aan de grote CoBrA -expositie in Bigorna.


Hij maakt deel uit van de schildersgroep De Inspiratie en kunstenaarsgroep Atelier-0709, die in september 2012 nog exposeerde in Retie (België).
Louis Laheij

Olieverf op paneel (2013)

Op achterzijde handgesigneerd

circa 45x35cm     POA

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact