Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Luis Filcer / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Museum voor moderne kunst, Mexico City (1990)

Grand Palais, Parijs (1988)


Gallery Bigorna heeft 2 schilderijen en meerdere grafische werken van Filcer in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Luis Filcer (1927 Zhitomir, Oekraïne)

Hij begon zijn schilderstudie aan de belangrijkste kunstacademie in Mexico, de Academia de San Carlos, toen hij 17 jaar oud was, en studeerde later op de privéschool van de bekende leraar Jos Bandasano. In 1949 won hij bij zijn eerste deelname aan een wedstrijd voor Mexicaanse schilderkunst de zilveren medaille, om daarna in 1950 en 1953 tweemaal een gouden medaille te behalen.


Hij vertegenwoordigde Mexico in drie biënales, in Chili, Japan, en Engeland. Het is ook in deze periode dat hij een Mexicaanse studiebeurs ontvangt om in Frankrijk, Italië en Nederland gedurende twee jaren aan verschillende kunstacademies te werken. Hij neemt ook deel aan een van de belangrijkste groepsexposities, georganiseerd door het museumpaleis voor schone kunsten ‚ Meesterwerken van de Mexicaanse Kunst, welke 15 jaar lang over de wereld reist. Filcer vestigde zich voor een periode van twintig jaar in Nederland, hij bleef echter steeds terug keren naar Mexico en vele andere landen om zijn vele tentoonstellingen te houden. In 1988 neemt hij deel aan een groepsexpositie ‚Twintig expressionistische kunstenaars, Grand Palais Parijs.


In 1990 stelt hij tentoon in het Museum voor Moderne kunst te Mexico City ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het museum. In 1994 heeft hij zijn grootste expositie tot nu toe in het museum voor hedendaagse kunst van de universiteit van Mexico City. Dit museum is het grootste van Latijns Amerika, met zijn 2500 m2 grote expositieruimte, waarin het werk van vele jaren exposeert. Heden ten dage woont hij in Mexico, maar hij blijft reizen om zijn tentoonstellingen bij te wonen. Het aantal van zijn tentoonstellingen heeft thans de 200 overschreden. Hij schildert de tegenstellingen in de mens op zowel het sociale en economische als het religieuze vlak.

Luis Filcer

Zeefdruk uit 1994

Rechtsonder handgesigneerd

51x43cm    € 200,-

Zeefdruk uit 1994

Rechtsonder handgesigneerd

55x48cm    € 200,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact