Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


M.C. Escher / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Palazetto Venezia, Rome (1923)

Lakenhal, Leiden (1928)

Museum Boymans, Rotterdam (1952)

Stedelijk Museum Amsterdam (1957)


Gallery Bigorna heeft nu 3 grafische werken van M.C. Escher in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Houtsnede van Escher is in Amsterdam geveild voor €120.750 (december 2010)

-Grafisch werk (25x27cm) van M.C. Escher is in New York geveild voor $88.900 (2009)Maurits Cornelis Escher (Leeuwarden, 17 juni 1898 – Hilversum, 27 maart 1972)


Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen (vlakverdelingen) die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen. Veel van de werelden die hij tekende zijn ontworpen rond onmogelijke objecten zoals de Necker-kubus en de Penrose-driehoek.


Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw kreeg hij in bredere kring erkenning als kunstenaar, vooral in de VS. Kristallografen en wiskundigen ontdekten in zijn werk symmetrieën en thema's uit hun vakgebieden. Vanaf 1960 wordt Eschers grafische werk gebruikt in wetenschappelijke (leer)boeken.


Escher had een sterke voorkeur voor technieken waarbij men met een zwart vlak begint en zwart weghaalt. Escher gebruikte dan ook vaak houtsnede, houtgravure, lithografie en (in mindere mate) mezzotint.


Van Jessurun de Mesquita erfde Escher een voorliefde voor houtsnede op langshout, maar later (vanaf 1931) gebruikt Escher ook houtgravure (op kopshout), omdat men hiermee gedetailleerder kan werken. Houtsnede zou echter voor Escher een veelgebruikte techniek blijven.


M.C. Escher

Houtsnede uit 1931

Linksonder gemonogrammeerd in het blok

44x36cm (incl. lijst)    € 1.400,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact