Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Marina Abramović / PERFORMANCE (selectie)

The Great wall Walk, China (1988)

Documenta 7 + 9, Kassel (1982-1992)


Gallery Bigorna heeft nu één grafisch werk van Abramović in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Foto's van een performance van Abramović zijn geveild in Londen voor £39.650 (april 2011)Marina Abramović (Belgrado, 1946)

In het begin van haar carrière maakte ze vooral gebruik van geluidsexperimenten. Na verloop van tijd werden haar performances steeds heftiger. In 1974 liep een performance in Galleria Studio Mona uit op een vechtpartij, en werd voortijdig beëindigd.


Zelfbeschadiging en uitputting zijn kenmerkend voor haar performances. Abramović: 'De meeste mensen ontwijken wat ze als bedreigend of onbekend ervaren. Door zulke dingen juist wèl te doen stel je jezelf open voor nieuwe ervaringen. We hoopten met onze performances ons publiek ook door die opening te duwen.'


Van 1976 tot 1988 heeft ze samengewerkt met de kunstenaar Ulay, met wie ze ook samenleefde. Het doorstaan van langdurige lichamelijke pijn was onderdeel van hun werk. Bij alles stelden Ulay en Abramović hun fysieke of mentale uithoudingsvermogen op de proef. Zo lijkt de opname van Breathing In - Breathing Out (1977) op het eerste gezicht een intieme zoen. Maar hun neuzen zitten dicht met sigarettenfilters, zodat het duo negentien minuten lang elkaars adem in moet ademen. In een andere serie: Nightsea Crossing zitten ze op verschillende plaatsen ter wereld urenlang zonder eten of drinken aan weerszijden van een lange tafel.


In 1988 kwam er een einde aan de intensieve samenwerking van het duo. In hun laatste performance liepen ze over de Chinese Muur, waarbij ze elk aan één kant begonnen om elkaar na drie maanden halverwege te treffen.

Marina Abramovic

Zeefdruk uit 1991 (oplage 250)

Onder handgesigneerd

73x70cm    € 350,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact