Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Marlene Dumas / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Biënnale van Venetië (1995)

Tate Gallery, Londen (1995)

Museum für Moderne Kunst, Frankfurt (1998)

MUHKA, Antwerpen (1999)

Saatchi Gallery, Londen (2005)


Gallery Bigorna heeft nu slechts één werk van Dumas in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: -Marlene Dumas is ontzet over stiekeme

veiling door gouds museum  van het schilderij "The Schoolboys" (2011)

-Een werk van Dumas is geveild in Londen voor£3.177.250 (juli 2008)Marlene Dumas (Kaapstad, 3 augustus 1953)

Opgegroeid in het Zuid-Afrika met apartheid heeft Dumas met het begrip tegenstelling geleefd, blanken tegenover zwarten, cultuurverschillen, confrontatie van de geslachten, zodat het probleem van het samen leven in verscheidenheid sterk op haar werk weegt. Dat vertaalt zich vaak in een vermenging van raskenmerken in haar naakten - halfslachtige kleurveranderingen, blanke vrouwen in zwarte houdingen.


Dumas' stijl leunt aan tegen het expressionisme en de conceptuele kunst. Haar schilderijen en aquarellen zijn sterk erotisch geïnspireerd en worden door sommigen zelfs pornografisch genoemd. Ze lijdt niet aan preutsheid als ze de grenzen van de menselijke seksualiteit aftast, de mannelijke maar vooral de vrouwelijke, waarbij haar modellen vaak zogenaamde obscene poses aannemen.


In 2005 worden haar kunstwerken getoond in de Saatchi Gallery in Londen, een prestigieuze galerie voor hedendaagse kunst van kunstgoeroe Charles Saatchi. Hij haalde haar werken binnen als die van een van de belangrijkste kunstenaars van het moment, waardoor ze prominent deelnam aan de tentoonstelling The Triumph of Painting.

Marlene Dumas

Gemengde techniek/ lino/ litho op Rives (1988)

Linksonder handgesigneerd

138x97cm   € 14.000,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact