Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Max Ernst / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Museum of Modern Art, New York (1961)

Biënnale, Venetië (1953)

Solomon R. Guggenheim Museum, New York (1975)


Gallery Bigorna heeft nu 3 etsen van Max Ernst in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Groot (130x129cm) werk van Max Ernst geveild in Londen voor £2.729.250 (juni 2011)

-Kunstwerk van Ernst geveild voor $1.945.000 in New York. (2007)
Max Ernst (Brühl, 2 april 1891 - Parijs, 1 april 1976)

Hij is de uitvinder van de zogenaamde frottage-techniek. Een techniek waarbij men, door met een potlood over papier te wrijven, afdrukken maakt van objecten die onder het papier geplaatst worden.


In 1926 ging hij samenwerken met Joan Miró om achtergronden te schilderen voor de balletten van de beroemde Russische impresario Serge Diaghilev. Ernst ontwikkelde samen met Miró vervolgens de grattage-techniek, waarbij (meestal opgedroogde) verf van het doek wordt afgeschraapt, wat een bijzonder effect creëert.


In Montparnasse speelde Max Ernst een zeer grote rol in de totstandkoming van het surrealisme, de kunststroming waarbij kunstenaars gebruik maakten van abstracte droombeelden en het onderbewuste om hun (subjectieve) gevoel te uiten op het doek. Na een periode bij de surrealisten, verliet Ernst de beweging uit woede over de door André Breton gewenste verbanning van Ernsts vriend Paul Éluard.


In 1934 begint Max Ernst met beeldhouwen, en bracht hij tijd door met de eveneens surrealistische kunstenaar Alberto Giacometti. In 1938 kocht de kunstverzamelaarster Peggy Guggenheim een aantal werken van Max Ernst, die ze tentoonstelde in haar museum in Venetië.


Max Ernst

Kleurenets uit 1964

Rechtsonder handgesigneerd

66x53cm    € 2.500,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact