Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Michel Seuphor / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Koninklijk Museum voor Schone

Kunsten, Antwerpen (2006)

galerie Husstege, Den Bosch (2001)


Gallery Bigorna heeft nu  drie foto’s en één tekening van Seuphor in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Belangrijke foto (19x25cm) van Seuphor geveild in Parijs voor €3.760 (2004)Michel Seuphor (Borgerhout, 10 maart 1901- Parijs, 12 februari 1999)


Seuphor stichtte in 1929 met de Uruguayaanse schilder Joaquín Torres García en de Spaanse schilder Pierre Daura de kunstenaarsgroepering 'Cercle et Carré'.


Naast zijn schilderkunst en tapijt-ontwerpen schreef hij de volgende standaardwerken over abstracte kunst: o.a. over de eerste generatie abstracte kunstenaars: L'art abstrait, ses origines, ses premiers maîtres (1948); Zes jaar later verschijnt zijn monumentale studie over het werk van Mondriaan.


Zijn diepgaande en grondige kennis over de abstracte kunst krijgt een neerslag in twee boeken: Dictionnaire de la peinture abstraite (1957) en La peinture abstraite, sa génèse, son expansion (1962) waarin hij allerlei gesprekken met kunstenaars en galerie-mensen aanhaalt bij zijn vele bezoeken in Europa en Amerika. Hij schreef bovendien romans.


In de laatste dertig jaar bleef hij schilderen en publiceren, studeerde hij Sanskriet en correspondeerde hij in het Latijn, Grieks en Hebreeuws. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste fotograaf van Piet Mondriaan. Zijn foto's zijn veelvuldig gebruikt voor diverse publicaties over Mondriaan.

Michel Seuphor

Bariet afdruk (1928)

Rechtsonder handgesigneerd

50x40cm (incl lijst)  € 650,-

Verkocht

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact