Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Reinier Lucassen / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Koninklijk Museum voor Schone

Kunsten, Antwerpen (1973)

Stedelijk van Abbemuseum, Eindhoven (1976)

Stedelijk Museum, Amsterdam (1979)

Biënnale van Venetië (1986)

Museum Boymans-van Beuningen, Rotterdam (1987)


Gallery Bigorna heeft nu 7 grafische werken van Lucassen in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Werk van Lucassen voor €41.825 geveild in Amsterdam (dec 2002)Reinier Lucassen (Amsterdam, 1939)

Lucassen studeerde aan de Rijksnormaalschool voor tekenleraren in Amsterdam. Hij ontwikkelde vanaf 1960 een schilderstijl die figuratieve elementen uit het dagelijks leven combineert met abstracte symbolen. Hij werd in die tijd gezien als het Europese antwoord op pop-art, wat op een misverstand berust. Lucassen combineert 'banale' elementen, zoals stripfiguren, met grote felgekleure vlakken en expressieve elementen.


Sinds 1980 maakt hij kleiner, ingetogener werk; uit eenvoudige punten opgebouwde krachtige tekens. Typerend voor Lucassen is dat hij vaak lettertekens op picturale wijze in het beeld integreert. De assemblages die hij maakt, zijn opgebouwd uit alledaagse materialen als hout, blik of rubber die door hun combinatie de illusie moeten geven van een nieuwe betekenis.


Lucassen stelde tentoon in binnen- en buitenland. In 1986 exposeerde hij voor Nederland in het Rietveldpaviljoen op de Biënnale van Venetië. Hij was jarenlang hoofddocent schilderkunst aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Hij werd tot de dood van de eigenaren vertegenwoordigd door galerie Espace te Amsterdam. Ook wordt zijn werk regelmatig tentoongesteld in Galerie Nouvelles Images in Den Haag.

Reinier Lucassen

Lthografie uit 1968 (oplage 190)

Rechtsonder handgesigneerd

110x81cm    € 650,-

Lithografie uit 1991 (oplage 100)

Rechtsonder handgesigneerd

80x71cm    € 300,-

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact