Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Rob Scholte / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Museum Vaals (2011)

Documenta, Kassel (1987)

Biennale in Venetie (1990)


Gallery Bigorna heeft nu 3 grafische werken van Scholte in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Kunstwerk van Scholte geveild in Amsterdam voor €22.500 (juni 2008)Rob Scholte (Amsterdam, 1 juni 1958)

Scholte is een beeldenmaker. Hij ordent en plaatst beelden - uit de massamedia, uit zijn eigen omvangrijke archief - in een nieuwe context, waarmee hij die beelden van een nieuwe betekenis voorziet.


Vaak vindt men in zijn werken tegenstrijdigheden en tegenstellingen die in hun nieuwe context 'overwonnen' worden.


De minutieus geschilderde werken van zijn hand worden doorgaans geproduceerd door assistenten en door hem zelf gesigneerd. Daarmee volgt hij een 17e-eeuwse methode van werken.


Zijn werkwijze is illustratief voor het postmodernisme, en legt de nadruk op de permanente toestroom van beelden die ons omringen, vormen en kneden. Thematisch zijn steeds de media, hij haalt er inspiratie uit, geeft kritiek op de manipulatie ervan en trad zelf ook op als 'media persoonlijkheid' .

Rob Scholte

Kleurenzeefdruk uit 1991 (oplage 250)

Rechtsonder handgesigneerd

109x63cm    € 250,-

Kleurenzeefdruk uit 1990 (oplage 125)

rechtsonder handgesigneerd

95x74cm    POA

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact