Gallery Bigorna

                     Contemporary & Modern Art

 


Roger Raveel / Belangrijke EXPOSITIES (selectie)

Venetiaanse Gaanderijen, Oostende (2007)

Biënnale van Venetië

Roger Raveelmuseum, Machelen aan de Leie (1999-..)


Gallery Bigorna heeft meerdere grafische werken van Raveel in stock. Voor meer info of reserveren neemt u svp contact met ons op>>Nieuws: Een werk van Raveel is in Amsterdam geveild voor €45.850 (2007)

- Werk van Roger Raveel geveild in Amsterdam voor€40.630 (2004)Roger ridder Raveel (Machelen-aan-de-Leie, 1921)

Raveels stijl wordt gekenmerkt door de mengeling van abstract en figuratief schilderen. In het beeld van een typische Vlaamse landelijke achtertuin met wasdraad en betonnen muurtjes verschijnt bijvoorbeeld een volledig wit vierkant (bijna het waarmerk van een Raveel). Die witte vlakken stellen in feite leegtes voor of afwezigheid. Zo gaf hij ook een beweging weer door het schilderen van vlekken, omdat een bewegend object niet kan worden weergegeven met een scherpe afbeelding ervan. Zo deed Roger Raveel reeds aan action painting toen er nog nauwelijks sprake was van deze techniek.


Ook wilde Raveel het geestelijke in de mens weergeven en dat laten uitvloeien in tijd en ruimte en ten slotte in het niets van de witte leegte. Daarom integreert hij vaak spiegels in zijn werken, zodat de omgeving deel van zijn werk kan worden. Hij deed dit o.a. in "Karretje om de hemel te vervoeren" (1968), maar ook met twee tegenover elkaar staande spiegels in zijn project Beervelde. Motieven in felle, vitale kleuren worden soms met donkere contouren afgelijnd.


Raveel verdiende niet alleen als schilder zijn sporen, maar ook als graficus. De 33 prenten van zijn "Genesis" verschenen in 1984, vergezeld van de 33 erbij passende gedichten van Hugo Claus.

In december 2009 werd bekend dat Roger Raveel opnieuw een vriendin heeft, Marleen De Muer, een lerares uit de basisschool in Lotenhulle.

Roger Raveel

Verkocht

Ets uit 1971 (oplage 60)

Rechtsonder handgesigneerd

70x52cm    POA

Home         Over ons         Kunstenaars         Collectie         Agenda         Uitgelicht         Algemene voorwaarden        Musea         Contact